Over mij

Mijn naam is Stanley Ijama, geboren op 15-03-85 te Warri, Delta State te Nigeria.

Ik ben opgegroeid met een passie voor dans en muziek en heb hier bijna mijn hele leven mijn werk van mogen maken. Ik heb velen Afrikaanse landen bezocht en ook buiten mijn geboorteland in nog 2 Afrikaanse landen mogen wonen: 7 maanden in Senegal en 9 jaar in Kaapverdië, waar ik op verschillende eilanden gewoond heb.

Ik leerde in Boa Vista mijn vrouw kennen en al snel woonden wij samen daar, aangezien je als ‘Afrikaan’ niet zomaar Europa binnenkomt. Mijn vrouw werd zwanger van ons eerste kindje samen en wilden uiteraard de bevalling in Nederland doen, zodat onze dochter en mijn vriendin toegang heeft tot betere medische hulp. Na veel stress, reizen en geldzorgen voor een visum is het ons uiteindelijk gelukt, dat ik op tijd bij de bevalling in Nederland kon zijn en kwam ik eind December 2022 in Nederland.

Mijn vrouw wilde eigenlijk graag in Nederland blijven i.v.m. betere gezondsheidszorg en educatie voor onze dochter Kewe, daar sta ik helemaal achter. Al was het wel even flink wennen aan Nederland en toch even verdrietig om afscheid te nemen van Kaapverdië. Zo zullen we er elke vakantie door gaan brengen.

In Kaapverdië werkte ik 6 jaar voor RIU Hotels & Resorts waar ik in het animatieteam werkte en regelmatig te zien was tijdens optredens, danslessen, maar ook andere activiteiten en spellen. Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt. Tevens heb ik mijn hele leven ook opdrachten aangenomen als MC, waarbij ik te zien was op bruiloften, verjaardagen en andere feesten als presentator, danser en entertainer.

In Nederland moest ik weer helemaal opnieuw beginnen en naast mijn huidige baan, doe ik toch graag waar mijn passie ligt: DANSEN en mensen een lach op het gezicht bezorgen.

Ik geniet er zo onwijs van en ik hoop je snel te mogen verwelkomen tijdens mijn lessen!

Stanley Ijama - HKM African Dance Bergen op Zoom