Afro Work-Out

Ben je op zoek naar een unieke en opwindende manier om in vorm te komen, terwijl je tegelijkertijd nieuwe dansbewegingen leert? Dan hebben we precies wat je nodig hebt bij HKM African Dance! 

De Afro Workout is elke zaterdagochtend van 11:30 uur tot 12:15 uur in Bergen op Zoom en is een energieke dans- en fitnessklas, geïnspireerd op traditionele Afrikaanse dansstijlen. We combineren elementen van traditionele Afrikaanse en urban dansstijlen met een intensieve workout, waardoor je zowel je lichaam kunt trainen als nieuwe dansmoves kunt leren.

We variëren elke les van Afro Step Aerobics tot Afro Kickboks (geen zorgen, zonder equipment) en starten iedere les met een  warming up, wat de ene keer Sun Salutaton en/of Stretching is.

Maar laat je niet misleiden door het plezier: deze les is een serieuze workout!

Ervaren instructeur, Stanley Ijama, begeleidt je stap voor stap door de verschillende routines. Dus zelfs als je nieuw bent, kun je gemakkelijk meedoen en je eigen tempo volgen.

Dit is méér dan alleen een fitnessklas, het is een gemeenschap. We moedigen iedereen aan om te komen en de energie van de dans met ons te delen. Het maakt niet uit op welk niveau je bent, iedereen is welkom om deel te nemen.

Dus als je zin hebt om op een leuke en uitdagende manier fit te worden, kom dan eens proberen!

HKM African Dance, waar dans en fitness samenkomen voor een opwindende en inspirerende ervaring. We kunnen niet wachten om je in onze les te zien en samen te zweten op de dansvloer!

Laat je weekend goed van start gaan!

Locatie: House of Marqeez: Zuid-Oostsingel 21 te Bergen op Zoom Tijd: 11:30 tot 12:15

Afro Kickboks Bergen op Zoom

Warming-Up

De Sun Salutation helpt je los te komen van de afleidingen van het dagelijks leven en voorafgaand aan de training in een meditatieve staat te komen.

Hoewel yoga enorme fysieke voordelen en krachtige mentale helderheid en kalmte kan opleveren, kan er veel zijn waar je je hoofd omheen moet wikkelen, zelfs als het gaat om het beheersen van de basis. Daarom hebben we besloten je te helpen door een van de belangrijkste grondbeginselen uit te leggen: Surya Namaskar, ook wel bekend als de zonnegroet. Je kent de naam misschien niet, maar je zult vrijwel zeker op de proef zijn gesteld als je de yogales onder leiding van Stanley Ijama hebt bijgewoond. Tip: Normaal gesproken is dit de warming-up.

Maar hoewel de zonnegroet misschien klinkt als een voorloper van de goede dingen, zijn ze eigenlijk een van de meest gunstige elementen van het beoefenen van yoga en brengen ze tal van geweldige voordelen met zich mee.

Behalve dat het een geweldige manier is om jezelf op je gemak te voelen met yoga, is de reeks asana’s die betrokken zijn bij een reeks zonnegroeten ontworpen om alle delen van het lichaam te openen en je een evenwichtiger gevoel te geven tegen de tijd dat je het laatste stuk bereikt. Van voorwaartse plooien tot naar boven gerichte hond, de combinatie van houdingen is ook meer dan genoeg om je een uitdagende cardiotraining te geven als je ze op tempo uitvoert en meerdere rondes herhaalt.

Wanneer je begint met onze Work-out zul je er misschien niet zoveel bij stilstaan. Maar het rekken en strekken van je spieren is ontzettend belangrijk. Hier zetten we een aantal redenen onder elkaar waarom stretchen (rekken en strekken) van je spieren zo belangrijk is voor jouw lichaam.

 • Het verhoogt je flexibiliteit
 • Het vergroot je bewegingsbereik
 • Het verbetert prestaties bij fysieke activiteiten
 • Het verhoogt de bloedtoevoer naar spieren
 • Het verbetert je lichaamshouding
 • Het kan helpen en zelfs voorkomen van rugpijn.
 • Voor stress vermindering
 • Het kan je helpen relaxen
 • Het kan je hoofdpijn verminderen

Work-Out

Afro Step combineert intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT), step-aerobics en traditionele Afrikaanse dans tot een geweldige calorieverbrandende en superleuke workout – doe mee en laat het ritme je bewegen!

 • Bouw kracht op
 • Verlies lichaamsvet
 • Vergroot de kernstabiliteit
 • Verbeter ritmische coördinatie, beweging en balans

Dance & Defence jezelf tijdens de Afro Kickboks workout! Op dansende wijze zul je kennismaken met diverse kickboks bewegingen en handelingen. Zo leer je twee vliegen in één klap!

We dansen op een breed scala aan muziek, van traditionele Afrikaanse ritmes tot moderne beats. De opzwepende muziek zorgt ervoor dat je je altijd geïnspireerd voelt om te bewegen en te dansen. Maar laat je niet misleiden door het plezier: deze les is een serieuze workout!